Elin Jonasson

Kategori: Årsresumé 2015

Mitt 2015 - En liten sammanfattande lista

Hur har ditt 2015 varit?
Känslosamt inombords men ganska tråkigt utifrån. Samtidigt som jag har blivit mer blödig har de där fina och härliga känslorna
som julkänslor, att vara kär, "exaltering" och riktigt överlycka börjat försvinna :( Friidrotten har gått utför trots att jag tränar mer
än vad jag har gjort tidigare år. Annars har jag utvecklats på många plan. Lärt känna fler personer, börjat jobba lite smått och mer vågat gå min egna väg. Ett ganska lyckat år ändå. 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag besökte London, sagt att jag är feminist, sprungit en mil, deltagit på SM, varit på ett 75-årsjubileum, träffat en vän via Instagram, målat en livmoder, köpt en regnkappa, vikt papperstranor, ätit kräftor, kramats framför Big Ben, skrivit en tidning och klippt håret
20 centimeter kortare tillexempel. Tror du att 2016 kommer bli bättre?
Om jag lyckas göra ett världsbra gymnasiumval och håller mig frisk finns det stora möjligheter för att 2016 blir bättre :)

Blev du kär i år?
Hihi, för kär.

Vilket datum kommer du minnas mest, tror du?
Oj, sånt där kommer jag inte ihåg...fina juli 2015 var något speciellt. 

Vad är din största framgång 2015?
Jag skrev en frikkin tidning. nästan helt själv. heja mig! och drivit en hel hemsida. känner mig teknisk här, wow. 

Vilka länder har du besökt?
England, inte ett besök i Danmark i år...

Bästa köpet?
hm...mina megasköna tofflor/sandaler som jag hade hela sommaren och min fina monstera-planta!Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder tror jag.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, fina vänner, en syster som alltid är så vänlig och Ulriks världsbästa konsert i september. Plus att jag har vågat så mycket.
Vågat ta ställning och säga vad jag tycker. Inte bara i skriftlig form utan mer "muntligt" också.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2015?
Jag får tjuvkika lite på vilka låtar jag har lyssnat på...Allt jag ville säga, Elivs Einstain och jag, Jag vet inte hur man gör, Test Drive, Lanas nya låtar och nästan alla Ulriks, Håkans, Daniel Adams Rays och Thomas Stenströms låtar. Oh, jag har lyssnat på så mycket bra musik 2015!

Vem har du umgåtts mest med?
Häftiga Agnes, fina familjen och alla friidrott och träningsvänner. 

Den maträtt du åt oftast?
Kvarg. Om inte det är en maträtt så har det varit kycklinggryta skulle jag tro. 

Bästa minnet ifrån 2015?
Londonvistelsen i slutet av juli.Är det något du har saknat under 2015 och vill ha 2016? 
Mer snö och en pojkvän. Plus mer fred och kärlek på jorden! och ett litet hogwartsbrev...

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Jag önskar att jag hade målat mer, fotograferat och läst. Jag önskar att jag hade kollat på mer dokumentärer och lärt mig fler saker. Kunskap är så bra. Det var något mer jag tänkte på igår men nu har jag glömt det...

Vad önskar du att du gjort mindre?
Man ska inte tänka så men stressa mindre låter klokt. Och ätit mindre kött.

Något du önskade och fick?
Välmoende till alla i släkten <33

Högsta önskan just nu?
Jämställdhet på vår jord och att cancer skulle kunna dra dit pepparn växer. Finns det något som hade gjort ditt år bättre?
Hm, svårt. Fler feminister och häftiga människor.

Vad fick dig att må bra?
De där fina kommentarerna, frisk luft, träning, mammas kramar, små förändringar, rätt musik vid rätt tillfälle och familjen.

Vem saknade du?
Min fina farfar

De bästa personerna du började lära känna?
Agnes och Evelina :))

Vad är du mest stolt över?
Mina vänner och familj. De kämpar så otroligt mycket och gör så fina saker. Tack, tack bästa ni!Nu är jag redo för ett nytt år. Gott nytt år kära, fina, underbara läsare! 

Mina mål för 2016

Till det nya året vill jag sätta upp några mål. Inga löften men några mål som jag kan följa och ha som vägledning. I slutet av 2016 ska jag se ifall jag har klarat av några av målen. Detta låter hur fånigt som helst men lets go. Detta vill jag göra kommande år: 

→ Träffa släkten oftare och skriv till mina kära

→ Fota mycket mer!

→ Börja gymnasiet

→ Åka till Spanien, visitar Espana! 

→ Övertala/få någon att bli feminist!

→ Måla och teckna mer! gå lös med papper och pennor!

→ Handla mer second hand, besök minst fem olika second hands 2016

→ Odla längre hår och klipp lugg

→ Äta mer vegetariskt 

→ Inreda mitt rum 

→ Skaffa en brevvän 

→ Bli mer insatt i politik! Superviktigt!MItt 2015 - Fina London

Det jag kommer minnas mest från 2015 är denna resa. London-resan som ägde rum i slutat av juli. Det var så fint så resan får ett alldeles eget inlägg. London får tala för 2015. 2015 minns London :)) Här kommer små minnen och berättelser som vad vi gjorde. Häng på! 


Vi gick genom stålande och soliga Hyde Park. Klockan var ganska sent men tiden stannade upp och parken var en evighet, en alldeles mäktig oändlighet. 


Jag och syrran i en Londonkram in front of Big Ben. Kolla på denna ögonbrynshöjande buss! En dubbeldäckare full med frozen yoghurt och dessutom i en illrosa kulör. 


Yes, if you are looking for a sign, here is it!
Nära vår lägenhet fanns detta lilla café. Det lilla fiket på Brick Lane hette just FIKA och texten som stod på fönstret var så sann, så sann. Turister och dessutom svenskar som vi var stod vi med kamerorna i skyarna och fotade denna lilla text.
På varje gata, i varje kvarter fanns något som hette Costa café. Efter besöket på King Cross station och Perrong 9 3/4 (!!!) så testade vi deras utbud. Supergoda drycker och mackor. Den vänsta avlånga bilder visar dessutom en väldigt tom gata. Det var vi och några fåglar som klev runt där. Det finns alltså tomma gator i London, de är bara mer ovanliga. 

Londonskyarna kommer jag sent glömma. Rosa fina fluffiga moln!
Det tre bilderna över denna text visar ett megahäftigt ställe. Ännu en ögonbrynshöjande färgbomb. Absolut mitt favoritställe som jag hade kunnat stanna på hela dagen. Bara helt fabulöst och hipsterigt! Check på nytt ord också, hipsterigt?!
"Cause all these streets make me high!" Här är bara lite streetphotos. Det fanns många mäktiga gatumålningar, eller grafittimålningar som var himla häftiga. Lite mer sådant i Sverige hade inte skadat tycker jag. Det är ju faktiskt konst och mycket kultur :) fint vare. 
Jag har många fler bilder att bjuda på men dessa får räcka. Denna bilden är från planet när vi flög hem. Ännu mer londonskyar som gör mig varm i själen
tack för att ni läste. kram

Mitt 2015 - Utflykterna och resorna jag gjorde 2015


I mars ägde den första intressanta utflykten rum. Jag åkte till väst eller även kallat bästkusten med familjen. I underbara Göteborg träffade jag Ida. Jag växhushängde i Palmhuset, fotade proträtt, besökte universeum och gick på årets föreställning med komikerna Alex och Sigge. Under kvällen fick jag fattning om vad meningen med livet var. Dagen efter åt vi en välrdsgod frukost och åkte hem. 

Universeum.
Palmhuset. I maj gick jag och Ida på en utflykt. Vi besökte grannens tomt enbart för att fota vid den vita fina träväggen. Men schyyysh, berätta inte för någon! Vi knäppte fina blider, skrattade samtidigt som vårsolen sken och trots det var det svinkallt. Det demostrerar den vänstra bilden tydligt tycker jag. 


Tidigt i juli åkte vi på teutflykt! Jag, mamma, Emma och Maria rullade fram på Smålands slingriga vägar för att besöka tehimlen. Väl framme köpte vi alldeles för många hektor te och åt en god lunch på Stockhultsgården. På vägen hem doftade det te i hela bilen och vi var lyckliga, och lite höga på te.  

Utflyktsdags.


I juli åkte jag till göteborg för att tävla. Det var sommarens värmaste dagar och jag stortrivdes i staden. Vi var där i två dagar och
åt glass, växthushängde för andra gången 2015, tog in solens varma strålar, badade, frossade i vatten och det var fina dagar utan
gbg-regn. 

Göteborg i juli.


Under mitten av sommarlovet och mitten av juli åkte vi på utflykt med mormor och morfar. Vi besökte ett välrdsfint café och speglarna var fabulösa. I smålands djupa gröna skogar spenadarade vi några sommardagar och hade det så mysigt. 

Svenska tantens trädgårdscaféI juli åkte jag och mamma upp till Södermanland och Västmanland. Samtidigt som jag var med på ett träningsläger i Västerås pågick JEM i Eskilstuna. Under fyra dagar sprang vi runt i träningskläder, sov på luftmadrasser och åkte mellan städerna i minibuss. Otroligt bra dagar med najs människor.

Jem
Esklistuna 2015


I juli var det dags för årets stora resa! Vi flög till London! Mitt livs bästa resa hittlis. Vi klev flera mil under några dagar i den stora staden. Det var full fart hela tiden och jag förvåndes av alla våghalsiga cyklister som slängde sig ut i trafiken, alla kostymnördar som fanns i varje gatuhörn, de hjälpsamma människor, galna bilförare och det höga tempot dygnet runt. Och de coola husen. Och de megahäftiga kvarteren och alla hipster-människor. London var underbart helt enkelt. 

Sen tog mina intressanta resor slut, ungefär. Ett litet besök i Borås, Skåne och Jönköping var det också. Detta året har jag fått se fina Europa men även somriga och ovanligt svala Sverige. Vi får ser vilka resor och utflykter 2016 bjuder på :) ha det underbart. 

Mitt 2015 - Böcker och fina filmer

Jag börjar sammanfatta året lite smått. Det är härligt att se tillbaka och faktiskt tänka på det förflutna. Man har hunnit göra så många saker, både grejer man glömt och kommer ihåg hihi. I detta inlägget skriver jag om fina böcker jag läst och världsbra filmer jag sett. Läs vidare och se mina favoriter från 2015!


BÄSTA BÖCKERNA JAG LÄSTE:

❄ Jag ger dig solen
❄ The perks of bering a wallflower
❄ Ja jag har mens, hurså?
❄ Harry Potter och de vises sten


FINASTE FILMERNA JAG SÅG:

❄ If i stay
❄ Inside Out
❄ Wallflower
❄ Love Rosie
❄ The imitation game

Upp