Elin Jonasson

Kategori: Bloggen

En lista om bloggande.

Hur länge har du bloggat?
På denna blogg - runt ett och ett halvt år. Men sen har jag gamla bloggar...

På vilja sajter?
Blogspot, forme, nattstad

Vad är det bästa med att blogga?
Att jag får publicera mina bilder och skriva av mig. Samt pyssla lite med collage och vara kreativ. Och så har jag ju möjligheten att påverka människor och ibland dyker det ju faktiskt in någon här och skriver fina saker :)) Taaack!Och det sämsta?
Det kan blir en viss stress över en blogg men nu har jag ett helt annat tänk på min blogg så det känns bara fritt!

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
Jag tar tar mina bilder själv och använder mig av Sony Nex 5R eller min mobil

Har du lärt känna någon genom bloggandet?
Haha, inte direkt. Men genom att läsa någons blogg förstår man ju ganska mycket hur en person är. Man kanske ser någon personlighet men jag har inte lärt känna någon i verkligheten, nej.

Vilket blogginlägg har du fått flest kommentarer på?
Ingen aning, vem håller ens något sånt i huvudet!?Vilken tid på dygnet bloggar du helst?

När tiden räker till, vilket kan vara allt mellan 6-24, då jag inte sover

Hur ser du ut när du bloggar?
Jag har tyvärr ingen bild, men det är ingen vacker syn. En koncentrerad med dålig hållning och datorn framför sig

Hur många inlägg skriver du i veckan?
Det varrierar! Men ungefär 7, plus minus...

Hur mycket tid lägger du på din blogg?
Det är en ganska lång process innan man får ihop ett inlägg. Det ska fotas, redigeras, skrivas, läsas igenom, postats, svaras på kommentarer osv. Sen är det ju olika varje gång. Ibland blir det kanske fem minuter om dagen och ibland flera timmar!

Kan du leva på din blogg?
Nej, men jag tror inte jag skulle vilja göra det heller?!

Har du några gamla headers på lager?
Haha, take a look och se ifall ni kommer ihåg någon? :)
Hur länge kommer du att blogga?
Så länge jag vill. Just nu har ser jag inget slut på det! 

Nystart

Hallå på er! Jag har en fundering. En tanke som har gått fram och tillbaka i mitt huvud. Samtidigt som jag hittar flera possitiva saker med det kan jag även hitta flera negativa. Jag står lite i valet i kvalet. Ska jag eller inte? Det jag funderar på är alltså att starta en ny blogg. Göra en nystart. Med ny design. Inga gamla dåliga inlägg. Bara bra kamerabilder. En blogg som är mycket mer stilren och mogen om man kan uttrycka det så. Jag har fått massor med inspiration nu när jag kollat runt på andra bloggar och jag känner verkligen för att göra en nystart! Men samtidigt är det lite jobbigt. Jag har ändå haft denna bloggen i 1 1/2 år och jag har många bra saker på denna blogg. Om jag startar en ny måste jag verkligen börja ifrån scratch. Alla läsare tillexempel. Hur kommer ni hänga med på flytten? För jag känner lite för att byta bloggportal helt men som sagt. Det finns tusen possitiva saker & tusen negativa. Men jag funderar på :) Ny desig, bättre inlägg & bilder, visst skulle det vara kul! Jag ska tänka lite till. Kommentera gärna vad du tycker. Kramar!

//

Heeej! Nu är min Årsresumé änltigen klar :) Det tog sin lilla tid men det är det värt. Jag tänkte inte posta del 2 i ett eget inlägg så jag la ihop det med del 1. Klicka HÄR för att komma till den nu helt färdiga årsresumén! Ha en bra dag!

Bilder från Juli 2014

Nyheter!

Hejsan! Jag tänkte införa en ny katergori här på bloggen som heter Min månad. Eller inläggen kommer att heta "Mitt Januari 2015", ex. Det kommer gå ut på att jag lägger ut bilder som jag tagit under månaden och sammanfattar den lite kort. Detta kommer underlätta en hel del när jag skriver min årsresumé i slutet av året. Och, haha, nu blev jag plötsligt påmind om att jag inte gjort min del 2 av 2014's årsresmué. Ooopps! Jaja, det får vi ta någon gång framöver. Men vad tycker ni om den nya katergorin? Jag tror det blir grymt! Håll koll efter det första inlägget i den nya kategorin Min Månad! Stay tuuuned

Årsresumé 2014

Började mitt 2014 med att träna! Minns det så väl. När jag vaknade dagen efter nyårsafton knöt jag på mig gympaskorna och tog en runda. Dem rutinerna tog slut efter lovet & ersattes med vanlig träning. Skolan drog även igång men jag kände mig ganska pigg om jag kommer ihåg rätt. Dom helgerna när man inte behövde gå upp tidigt för att sätta på sig tävlingskläderna & spikskorna lyxade jag till det med sena frukostar! En helg hann jag även fota Ida och hade en liten photoshoot. Dessutom blev gymmet klart och det blev en ny rutin att gå dit :) Lycka

Februari var en förvåndadsvärd färgglad månad! Kolla bara på bilderna :) Blir otroligt glad när jag kollar på detta collaget. Allt kändes ljust & rosa trots att februari kan vara en ganska trist månad, om det inte är snö förståss...vilket det inte var. Under lovet satt jag som fastklistad framför OS och hejade sönder på det svenska skidlandslaget. Kommer fortfarande ihåg hur hög pulsen var efter att de gått i mål.
Snödropparna och några andra vårblommor tittade även fram ur marken. Och förresten, ser ni skorna längst ner till höger? Dem blev mina nya bästisar!

Usch, mars, vilken tråkig månad...Långa dagar och pollenallergin blev värre och gjorde mig himla trött. Den 15-16 var det GM och även det vara bara usch och fy. Helgen gick himla dåligt. Jag minns att jag var förkyld & kunde inte träna ordentligt veckorna innan och det det syntes ju på resultatet. Kassa placeringar men även tiderna framförallt. Dock gjorde stafetten på slutet mig glad. Jag blev på nått sätt alldeles fylld av lycka och motivation. Man ville bara träna ännu mera och bli bättre till utomhussäsongen. Det var en sån otrolig känsla att springa stafetten. Det var en grym upplevese. Lever fortfarande på den :)
För övrigt så fotade jag inte så mycket under mars. Det blev mest produktfotografering men annars låg kameran i väskan. Trist..

Äntligen kom april! Började månaden med att fota riktigt mycket och det fortsatte i samma spår. Första halvan var ganska ointressant men när lovet kom blev det genast mycket roligare! Jag började lovveckan med att sätta mig på ett tåg mot Stockholm med familjen. Att möta en vårlik huvudstad var allt bra det. Under dagarna i Stockholm passade jag bland annat på att fota all underbara blommande träd i Kungsträdgården. Riktigt fint! Efter lite shopping och ännu mer fotografering tog vi tåget hem igen. Hemma möttes vi av våra kusiner och firade påsk. Passade även på att fota syrran och redigera bilderna. Helgerna där efter firade vi mammas och min födelsedag. Avslutade månaden med att fota ännu mera och blev riktigt nöjd över resultatet! 

 Maj var en bra månad! Den började på bästa sätt med en överraskningsfest...FÖR MIG! Jag får fortfarande ett leende på läpparna när jag tänker tillbaka. Blir så otroligt glad över bara tanken att de kunde överraska mig så. Kärlek till er. Under maj tog jag även några promenader i solskenet och plåtade  såklart det. Som ni ser fotade jag även nått litet självproträtt. 
I slutet av månaden drog tävlingssäsongen igång lite smått. Gjorde min debut i Villstad, som alltid. Kom dit med två månaders träning sen GM och dem månaderna var fulla med knäproblem. Pendlade verkligen mellan att inte känna nått alls till att inte kunna springa över huvud taget. Riktigt värdelöst. Men jag tog mig till tävligen & sprang 80m. Skulle egentligen sprungit 300m men med dålig intervallträning så gick inte det. 

 

Sen lämnade jag maj och sa äntligen HELLO till sommaren! Juni var en händelserik månad. Vi slutade skolan och fick sommarlov, fler tävlingar väntade, jag möbelerade om på rummet, firade midsommar, fotade, var hos mormor & morfar, badade massa men framförallt så var jag på Håkan på Ullevi. Åhh! Får nästan gåshud så fort jag tänker på det. Det var så himla fint. Samtidigt som det var magiskt känns det tragiskt. Man ville att konserten aldrig skulle ta slut. Det var den bästa kvällen i mitt liv. Det är en upplevelse som man aldrig kommer att glömma. Med flera videos, bilder och tidningsartiklar så har jag den väl memorerad :)

För övrigt åt jag massa god sommarmat och bakade världens godaste blondie & knäckig rabarberpaj! Jag sprang även mitt första 300 meterslopp på hemmaplan och hade en riktigt rolig tävling. Vilken värme det var dessutom! 

Juli började och låten "Slå mig hårt i ansiktet" spelades högt ur alla högtalare! Det måste varit den bästa månaden under hela 2014. Juli bestod av tävlingar, bad, träning och massa sol. I mitten av månaden åkte jag, en kompis och familjen till Karlshamn och vi passade på att leva festivallivet. Mitt i natten stod vi på Östersjöfeslivalen och dunkade till Nause. Så grymt! Under dem härliga dagrana låg vi på stranden, besökte glassbåten och badade massor i det varma havet. Sen var det ännu fler tävlingar när vi kom hem. I slutet av juli åkte vi upp till Stockholm och hade ett par underbara dagar där uppe. Jag kommer ihåg hur himla varmt det var då. Det var då Sverige var som varmast under hela sommaren. 30°C+ i en storstad. Juli = svensk sommar när den är som bäst. 

Augusti kom och även den månaden skulle bli super! Jag började augusti med att åka till bästkusten och kussarna. Där nere blev det strandhäng och krabbfiske. Under samma helg köpte vi äntligen en ny mobil till mig också. Jag kommer ihåg vilka himla lyckorus jag hade, haha! Strax efter att vi kom hem från kusinerna åkte jag, syrran och pappa till Tyskland och Wismar. Där nere spelade jag med Lyran, var med på TV, lekte turist och fotade alla hus och byggnade jag såg :) Direkt när vi kom hem började skolan igen. Skola, plugga, träna sattes på repeat igen och vardagen började. Augusti avslutades med en lyckad tävling i Villstad! 

September var en månad med där jag både nådde toppen och botten. Allt började bra med fina resultat på säsongen viktigaste tävlingar som låg helgerna efter varandra, GM, Skol-SM & DM. Jag fotade otroligt mycket och mådde väldigt bra. Men sen kom helgen som ändrade allt. En otroligt betydelsefull och viktigt person för mig gick bort. Min bästa farfar. Det hade varit den härligast helgen på länge men allt bara vände när vi kom hem från Stockholm och telefonen ringde. Usch. 
I september hade jag klänning allt för ofta och hemma myste jag runt i mina grymma byxor!

Sen kom oktober och ännu en härlig höstmånad. Oktober började med ett dop för sötaste Ally, där jag och syrran titulerades som hovfotografer. Kan medge att man inte kallas för det varje dag ;) Sen var det begravning för farfar, jag fotade Pysenmysen och en himla god fika i Kristianstad. Jag gick även en promenad i höstrusket och passerade en gammal lada. Och tillslut, vad vore oktober månad utan att fota sig bland höstlöven?...Precis, ingetting. Dock blev inte bilderna så bra så jag längtar redan till hösten 2015 då jag ska fota ännu mer!

November var en ganska trist månad. Jag fotade otroligt lite och fann ingen inspiration. Där av så få bilder. Träningarna var även ganska hackiga dem också. Jag fick ju problem med ryggen i september och de sista månaderna på året tillbringades mycket på rehab. Det enda som var bra under november var höstkonserterna med Lyran. Hade en så otorligt bra helg med så många intryck och upplevelser. Kan fortfarande börja le när jag tänker på det. Månaden avslutades med att familjen bakade lussekatter.

Och tillslut december, årets mysigaste månad! Det var som att nått hände i mig. Jag fick energi och motivation, trots att det var mörkt och kallt ute mådde jag toppen. När vi äntligen fick jullov och jag hade spelat mitt solo på skolavslutningen kom en enorm lättnad. Betygen såg mer än bra ut och jag kunde pusta ut. Stressen försvann och jag kunde avsluta december lugnt och stänga igen ett bra 2014 bakom mig. Under samma månad döptes en liten söt släkting, vi bakade pepparkakor, jag gav bort en Harry Potter-julgran till Ida, familjen firade jul & nyår och så fotade jag min lilla favorit Ally. 

Nya bilder i headern

Efter lite fix & trix så blev det en ny header! :) Den är mycket ljusare & fräschare jämfört med den gamla, vilket jag gillar. Jag har även bytt bakgrund som ni ser. Ni känner troligtvis igen den från tidigare designers. Tycker den är ganska mysig & lite roligare än bara en grå bakgrund. Hoppas ni gillar den nya designen! Kram

Min gamla header

A photo every day

Nu i Juli kör jag igång "A photo every day challange"! Jag kommer lägga upp ett foto varje dag som stämmer till rubriken. Det är första gången jag gör det så det blir spännande! Hoppas ni följer med! Kram!

lite nytt!

Tjena tjena! Ännu en måndag och ännu en ny design på bloggen. Förvånade? Knappast! Nu tror jag att jag har blivit nöjd så att den får stanna ett tag. Kanske att jag byter bakgrund, haha! Jag blir aldrig nöjd ;) Typiskt mig! 

Denna måndagen blev en vanlig och ganska tråkig måndag. Samma visor och allt men man kan ju se det possitiva - bara tre skolmåndagar kvar :) Ha det gutt så hörs vi! 

Elins Photo Gallery

Hejsan! Tänkte bara berätta att jag gjort ett fotogalleri! Från och med nu kommer jag att lägga upp alla bilder jag bloggar om där. Än så länge har jag bara lagt upp lite bilder men det kommer att fyllas på efter hand. Detta ger då en möjlighet till att se alla bilder på ett samtal ställe vilket kan vara lite kul. Meningen är att jag bara ska lägga upp bilder där. Jag kommer inte att skriva så mycket till dem. De får en rubrik och sen räcker det. Jag tror det blir både roligt för dig och mig! Hoppas ni gillar idén! Kramis :) 

Följ denna länk för att komma till mitt Galleri! 

Elins Photo Gallery! 

att vara nöjd

Halleljua! Mellan spelning & träning igår hann jag knepa ihop en ny desig. Eller snarare en ny header. Typ samma bilder som jag användt innan men i lite olika form osv. Ni ser skillnaden. Smatidigt kom jag och tänka på hur många olika designers & headers jag hunnit haft på denna bloggen. Haha! För många. Men det tar tid innan man blir nöjd ;) 

lite nytt

God eftermmiddag! Bland massar kuddar, läxböcker och datorn i knäet har jag fixat en ny header. Kanske tillfällig, det vet jag inte ännu? Jag har även valt en ny profilbild som man hittar under kategorin "Om Bloggen". Berätta gärna vad du tycker om den nya designen!
•   •   •   •   • 
Eftermiddagen i stora drag har inneburit plugg. Har cirka 200 engelska glosor tills på torsdag. Efter att kört dem några gånger börjar dem faktiskt att sitta. Sen har jag även pysslat med min deckare som vi skriver på svenskan och min so-presentation. Har ni mycket i skolan när det endast är 3 veckor kvar till påsklovet? (!!!) Fatta, bara 3 veckor. De är ju sjukt lite, snart är det bara 1 vecka och sen påsklov. Taggar redan Stockholm, haha! Ha en fin söndag 

Statistik rekord, igen!

Åh vad glad jag blir! Igår slog jag nytt besökar rekor igen. Jag bara älskar när statistiken går upp och upp och så slår man sitt rekord! Tack alla fina! 

// Bilder sen igår //