Elin Jonasson

Kategori: Böcker

sommarläsning 2017

det är nästan en tradition här på bloggen att göra en lista om sommarläsning och boktips. Denna gång ska jag visa er vilka böcker jag tänker läsa i sommar. Det blir alltså inte en ren lista med recensioner och tips men självklart är du fri att inspireras och läsa något av dessa fina verk. nu kör vi! 1. Förr eller senare exploderar jag.
Att jag fortfarande inte läst denna bok...! Jag har till och med sett filmen vilket är ovanligt för mig. Denna sommaren ska jag faktiskt läsa/lyssna på den.

2. Always and forever, Lara Jean
En engelsk triologi där den här boken är den sista. Kärlek och tonårsproblem är ganska roande och fint att läsa ibland.

3. Våra kemiska hjärtan
Mer kärlek och fina historier till världen! Denna är min sängbok ljust nu.

4. Everything, everything
Jag vet egentligen inget om denna engelska bok men den verkar bra. Vi får se hr det blir med denna helt enkelt.

5. Meet me at the cupcake café
Ännu en bok på engelska. Denna vet jag desto mer om och ska garanteras läsa eftersom den låter så mysig.

6. Sommar på strandpromenaden
Tanken är att jag ska starta mitt sommarlov med denna bok. Det verkar passande :)) Jenny Colgan skriver så fint och för den observanta ser att hon även skrivit bok nr 5.

7. Vägen till Sugar Maple Inn
Jag är snart klar med den här. Har bara några ynka sidor kvar så snart kommer det kanske en recension för den som vill ha det.

8. Hidden Figures (Dolda tillgångar)
Stark. Grym. Power. Feministisk. Det är ord som jag har hört om detta verk. Jag tror den kan vara bra. Kvinnor i Nasa är riktigt häftigt.

9. Sista brevet från din älskade
I skrivande stund lyssnar jag på denna bok. Den verkar väldigt fin. Att det är London, 60-tal och kärlek gör inget dåligt. Jag har inte kommit så långt och kan därför inte säga om den låter lika underbar som omslaget. 

10. Det här är hjärtat
Sista boken på listan och jag presenterar en diktsamling av Bodil Malmsten. Jag har redan lyssnat en liten snutt på den och hjärtat började gråta av kärlek och sorg. Otroligt vacker och fint. 

Tio böcker! Tror ni att jag klarar det? Jag ska försöka läsa så mycket som möjligt så får vi se hur många böcker som ligger i klarhögen när sommarlovet börjar gå mot sitt slut. 
__________________________________________________________________________________________________________

Läs även

Sommarläsning 2015

Sommarläsning 2016

fina länkar!

jag har hittat så mycket fint på internet ikväll och därmed delar jag med mig av några länkar. det är allt från feminism, normbrytning och humor. ta det vacker vänner!- första länken: snällkalendern! En julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag enda fram till julafton. Öppna lucka två redan idag vet já :))- Boken "Ta meten för att det funkar!" är nästa länk. En bok om feminism, självkänsla och känslor som jag skulle behöva nu. - Här har vi humorlänken! Någon har tolkat High School Musical och bytt ut replikerna till vad man tror att de säger genom att bara kolla på deras läppar. mycket underhållande och intressant.- Mer feminism! Här är en utskriftbar målarbok som krossar alla normer och ideal. Illustratören Linnéa har målat om våra kära disneyprinssessor och gjort de mer självständiga. Jag vill måla varenda bild!!!- Vi började med en julrelaterad länk och därför slutar vi med en sådan också! Jag såg att det fanns massa avsnitt med Pippi i SVT:s öppna arkiv. I avsnittet ovan är världens starkaste tjej med om sin första snö. Ett perfekt julavsnitt nu när december är kommen. kram!

books books books

you're just as sane as I am


- luna. luna lovegood.

ett litet bok och serietips

hejsan! denna lördag är mycket lugn. Än så länge har jag inte gjort något speciellt mer än att bakat bröd och äppelbullar som jag ska ge farmor. När degarna har jäst har jag läst konstant. Igår efter att jag läste ut Baddaren gick jag på The Carrie Diaries direkt och är redan en bra bit in i den. För er som minns det tittade jag på en serie med samma namn och den var riktigt bra. Mina förväntningar på boken är lika stora med andra ord. Efter The Carrie Diares väntar Summer in the City som är tvåan :) nu ska jag läsa vidare. 


två bilder från den fina serien. ett stort tips för övrigt - The Carrie diaries på Netflix :))

baddaren är numera utläst!

tjoho! vad gör ni ikväll? Jag har precis läst ut en bok. Baddaren av Emma Hamberg med andra ord. den var väldigt lättsam och tacksam att läsa så det gick på fem dagar. Nu väntar ännu fler böcker. lånade tre nya senast idag så jag har att läsa :)) än så länge konkurrerar inte skolböckerna så jag kan njuta av alla skönlitterära verk. nu ska jag sova! god natt vänner!

astrid lindgrenböckerna jag har läst i sommar:


1. Harry Potter and the prisoner from Azkaban. Magi, vänskap, problem och trollkonst i en fin bok av självaste J.K Rowling.

2. Det lilla bageriet på Strandpromenaden. En mysig feel-good roman som påminner lite om Rosengädda som jag skrivit om tidigare. Finns en uppföljare som jag så gärna vill läsa.

3. Vårjakt i Rosengädda. Också en mysig och fin roman av Emma Hamberg som skriver på ett lättsamt och härligt sätt. 

4. Larma, släcka, rädda i Rosengädda. beskriver den som boken över :)

5. Livet efter dig. Sorglig men oj så fin! Slutet är magiskt men också tragiskt som ni kanske vet. Tvåan (Arvet efter dig) ligger här hemma och väntas på att öppnas.

Ja, precis! Detta är böckerna jag har läst i sommar :) Önskar att jag skulle hinna läsa något mer innan skolan börjar och det är ju faktiskt inte försent än. I helgen påbörjade jag Baddaren av Emma Hamberg och den verkar lika enkel och mysig som hennes tidigare böcker. Efter den har jag minst 10 andra böcker som jag vill läsa hehe :) kramar till er vänner!

alldeles för många böcker och beslutångesttjena! Idag känner jag nästan bara för att läsa. Igårkväll lästa jag ut "Det lilla bageriet på strandpromenaden" och den var så bra :)) Bäst var ju alla killar som man kunde fantisera om hehe. Det skrevs även mycket om bakning och bröd vilket jag var ett stort intresse för. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska läsa. Eller det vet jag men jag kan inte bestämma mig. Jag håller på med kanske fyra böcker och just nu är harry potter den mest spännande såklart men jag vill ha en på svenska också. På Goodreads står det att jag vill läsa 62 böcker så ni förstår om valet är svårt :) Men nu ska jag borsta tänderna och sendan sätta mig över harry potter så får vi se vilken svensk roman som jag väljer. kramar!

Upp