Elin Jonasson

Kategori: Elin

friluftsonsdagvilken dag! jag kan inte ha haft en bättre onsdag. morgonen började med promenad i 90 min, parkhäng bland vitsipporna, lunch, mer solhäng, träning i självsförsvar och lyssna här: BAD! Jag badade för första gången i år. redan i maj månad! Annie, Elisa och jag var så varma så det passade alldeles utmärkt. Efter skolan vilade jag och Elisa ut det sista innan jag hade körlektion och teori. Min dag har varit så fin och underbar. helt klart bästa dagen i tvåan. jag inser mer och mer vilka fina vänner jag har runt omkring mig och att man kan må såhär bra. Man förtjänar det, att få vara ångestfri och bara göra vad som helt, till och med det jag säger är "förbjudet" i mitt huvud. jag är så glad denna 28-gradiga majkväll. ta det vacker vänner!
ps! imorgon ska jag tävla, säsongspremiär! tokigt 

känslosöndag

heej! jag hade en riktig skitsöndag. Det blev inte alls som jag tänkt mig. jag körde i diket ordentligt men idag känns det bättre, framförallt när jag fick komma till skolan och bara inte vara hemma. Annars älskar jag ju att vara hemma men igår var det inte kul. Jag skrev med min syrra i England och pratade med mamma vilket var en stor hjälp men jag måste vara stark inne i mig och inte lyssna för mycket på tankar. Men idag fick jag springa ut alla känslor på mina två träningspass och imon ska jag få lite extra hjälp. fint! 

att inspirera sig själv och tillåta nyfikenhet

ikväll är jag en idéspruta! ett jättefult ord att använda men det är så jag känner mig. jag får idé efter idé och låter mig själv inspireras och framförallt dokumentera allting. Jag vet att jag bör plugga men nu får jag faktiskt ha helg när det återstår två timmar kvar innan jag ska sova. men vad håller jag på med kan man ju fråga sig? För det första har jag svinbra musik på (lite jazz, lite 80-tal och finfina låtar) men sen så snurrar jag också runt på pinterest. Jag sparar ner allting om organisk mat, snygga förpackningar och smarta tänk. Jag har nämligen idéer om att starta ett företag. en helt sjuk tanke! Mina förutsättningar och kunskaper är nästan lika med noll och jag vet inte vart jag ska börja. Men jag tänker såhär: jag börjar nu. det är varken för tidigt eller för sent. vi får se vad det blir av det hela. spännande! några nyckelord för mitt projekt är miljösmart, återvinning, veganskt, sockerfritt och hållbart. Hm, vad kan det vara jag pysslar med? kommentera vad du tror


riktigt trevligt att tänka på det jag pysslar med! 

hello friend, go vegan!

jag är väldigt sugen på att bli vegan efter att ha varit flexitarian i två år, varit vegetarian sen i augusti 2017 och käkat en hel del veganskt under jullovet. Det är på något sätt lättare att äta vegansk, på många plan. Och efter att ha sett Fat, Sick and nearly dead 1 och 2 på Netflix, lyssnat på Vem bryr sig av Therése, kollat på flera hälsodokumentärer, läs på inom ämnet och gått ganska djupt i "veganträsket" så känns det fullt möjligt och inspirerande. Om jag nu skulle bli vegan tänker jag bara utesluta de ätbara animaliska produkterna. Jag kommer fortfarande bära ull som är en "animalisk produkt" men som inte är ätbar. Fjädrar, dun, skinn, läder och päls kommer jag däremot absolut inte använda! Honung tänker jag också avböja mig ifrån då jag inte är någon storkonsument av det. Agave är ett växtbaserat bra substitut om jag nu kräver det. 

Samtidigt är detta svårt. Jag skulle kunna bli vegan utanför skolan då de tyvärr inte serverar någon veganmat utan bara vego. Samtidigt vill man gå all in eftersom jag har mina orsaker att nästan helt utesluta animaliska produkter. Att göra något halvdant är jag inte precis för, tillexempel som att vara pollo-vegetarian eller pescitarian och tillåta sig äta död kyckling/fisk men utesluta rött kött. Det blir lite dubbelmoral. Det är visserligen bättre än inget. Andra människor säger säkert precis samma sak om veganer som väljer att använda ull. Garanterat. 

Detta är ett beslut som jag får fundera över några gånger till. Kanske är det inte rätt tid just nu. Och så det vanliga - hur går det att träna så mycket och vara vegan? Jag anser att det är fullt möjligt utan att ha testat men med mina +20 timmars träning i veckan vet jag inte om det håller när man gör det själv, inte handlar all sin egna mat och bor i en småstad. Jag får prova någon gång under året helt enkelt vilket jag "av en ren slump" (nej haha) har skrivit på min lista med nyårslöften. Detta blir kul!

Nu väntar te och en sista lovdag imorgon. Jag ska varva ner efter träningen, lyssna på ljudbok och även brodera. Take care :)) 

Detta lovet har lite lätt susat förbi. Jag har läst, varit ute och gått en massa, gått på bio, tränat mycket, startat upp min bujo inför 2018, lagt pussel, broderat och varit otroligt tankfull. Vecka två möter jag en stor utmaning. Det känns jobbigt, hemskt och jag är livrädd. Tufft är livet just nu. Men jag jobbar för bättre tankar, jag är bara i början av allt. Ni kanske får höra mer framöver. Ta det vackert nu i början av året. God natt kära!

I can try to be low

happy people ever fantasize

elin för ett år sedan

jag sitter och läser gamla inlägg som jag har skrivit en gång i tiden. Det är framförallt inläggen under katerogin "friidrott" som jag tittar igenom. Jag blir nästan tårögd och ledsen. dessutom har jag håkan i öronen som sjunger om att kämpa, gå sin egna väg och annat fint som rör runt bland känslorna. Jag läste precis om min träning innan USM 2016. Det är ungefär ett år sedan. Det är så mycket som har ändrats sedan dess. Tvivel, tankar, energi, mående och massa annat som gör mina kinder våta. Det är tufft helt enkelt. I nuläget vet jag inte vad jag vill eller hur jag mår. det är kaos...

Det är som min hjärna är i två delar. Ena halvan säger en sak och andra halvan en annan. Jag är så medveten om det men samtidigt är det en tanke/spärr som hindrar mig i båda hjärnhalvorna. Jag vet inte om ni förstår men det är lite svårt just nu. nu väntar en typisk söndag med tedrickning och plugg. 

6 månader av 2017 - jag ger er spanien

Halva 2017 har redan gått. Det är enligt mig snudd på orimligt! Bloggen har dock ekat tom av många anledningar men nu när jag väl är lite ledig tänkte jag berätta om mina första sex månader av 2017. så här ger jag er januari till juni. 

Januari 


Januari var en tuff månad. Ni vet alla nyårslöften, tankar och känslor tog över mig. Ändå är jag inte en person som låter mig sätta upp ouppnåeliga mål vid nyår som jag senare misslyckas med, nej. Men det var så mycket som skapade ett icke välmående hos mig.

Februari


Jag fann en del glädje i februari. Det var framförallt odlingen som gav mig lyckliga känslor. På den vänstra bilden ser ni två mangofrön som jag satte och nu, fem månader senare, har blivit två stora plantor. Eken till höger kämpar lite mer och måste planteras ut efter alldeles för lite utveckling ;)) Annars var februari ganska trist och jag kunde känna en viss misslyckad på grund
av friidrotts. 

MarsHär ser jag på bilden att jag mådde bättre. Ni vet att man ibland kan se det ibland. Mars var annars mer solig och lättsam. Ljus, utomhusaktiviteter och andra fina saker kan göra än så glad. Ni ser även en till bild på eken som gillade de fina strålarna starkt!

April


Kära vänner, jag var i Spanien i april, något som ni inte alls fick ta del av mer än på Instagram. Jag var där på träningsläger vilket
inte syns på bilderna men under en vecka befann vi oss i Lloret de Mar och tränade två pass om dagen (därav det röda bandet runt handleden). En dag besökte vi även Barcelona och fick provsmaka svensk vår och sommar redan i april. Väldigt fint! Annars mådde jag väldigt bra under den här veckan medan andra veckor var mer kämpiga.

Maj


Maj kom så snabbt efter aprillov och snabba veckor. Vid Krisihimmelfärds åkte jag och familjen till Polen och Kolobrzeg. En
polsk stad precis vid havet. Mellan spelningarna i varma kostymer med orkestern badade jag i havet, gick i mysiga affärer samt påmindes om hur varm och skön den svenska sommaren kan vara. Det var nämligen riktigt bra väder och allt var fint. 

Juni


En månad full med festligheter, student och grönskande trädgård. Bäst var Emmas studentmottagning då hela huset blev fullt av
folk vilket är lite ovanligt. Det var fint! Annars var junivädret inte så bra när måndaden bara rann iväg. nu längtar jag efter en värmare juli med jobb och andra roliga saker. 

sommarläsning 2017

det är nästan en tradition här på bloggen att göra en lista om sommarläsning och boktips. Denna gång ska jag visa er vilka böcker jag tänker läsa i sommar. Det blir alltså inte en ren lista med recensioner och tips men självklart är du fri att inspireras och läsa något av dessa fina verk. nu kör vi! 1. Förr eller senare exploderar jag.
Att jag fortfarande inte läst denna bok...! Jag har till och med sett filmen vilket är ovanligt för mig. Denna sommaren ska jag faktiskt läsa/lyssna på den.

2. Always and forever, Lara Jean
En engelsk triologi där den här boken är den sista. Kärlek och tonårsproblem är ganska roande och fint att läsa ibland.

3. Våra kemiska hjärtan
Mer kärlek och fina historier till världen! Denna är min sängbok ljust nu.

4. Everything, everything
Jag vet egentligen inget om denna engelska bok men den verkar bra. Vi får se hr det blir med denna helt enkelt.

5. Meet me at the cupcake café
Ännu en bok på engelska. Denna vet jag desto mer om och ska garanteras läsa eftersom den låter så mysig.

6. Sommar på strandpromenaden
Tanken är att jag ska starta mitt sommarlov med denna bok. Det verkar passande :)) Jenny Colgan skriver så fint och för den observanta ser att hon även skrivit bok nr 5.

7. Vägen till Sugar Maple Inn
Jag är snart klar med den här. Har bara några ynka sidor kvar så snart kommer det kanske en recension för den som vill ha det.

8. Hidden Figures (Dolda tillgångar)
Stark. Grym. Power. Feministisk. Det är ord som jag har hört om detta verk. Jag tror den kan vara bra. Kvinnor i Nasa är riktigt häftigt.

9. Sista brevet från din älskade
I skrivande stund lyssnar jag på denna bok. Den verkar väldigt fin. Att det är London, 60-tal och kärlek gör inget dåligt. Jag har inte kommit så långt och kan därför inte säga om den låter lika underbar som omslaget. 

10. Det här är hjärtat
Sista boken på listan och jag presenterar en diktsamling av Bodil Malmsten. Jag har redan lyssnat en liten snutt på den och hjärtat började gråta av kärlek och sorg. Otroligt vacker och fint. 

Tio böcker! Tror ni att jag klarar det? Jag ska försöka läsa så mycket som möjligt så får vi se hur många böcker som ligger i klarhögen när sommarlovet börjar gå mot sitt slut. 
__________________________________________________________________________________________________________

Läs även

Sommarläsning 2015

Sommarläsning 2016

det är så dem gör pärlornu är det helg! och jag vill bara skriva att ni ska ta hand om er kära vänner. Ta hand om er själva. det är så otroligt viktigt. pyssla om dig själv denna fredag och gör något extra fint till dig själv. ta det vackert kära du!

she's a ladyH&M har gjort det! en otrolig video full med perfekta kvinnor i olika miljöer. Krossa alla skeva kroppsideal och KROSSA PATRIARKATET NU!