Elin Jonasson

Kategori: Feminism

we make herstory!

jag hoppas att kvinnodagen inte gick förbi någon obehindrat igår! en så viktig dag som fortsätter idag. kampen har börjat, för flera hundra år sedan och fortsätter än. nu som då men förhoppningsvis inte för alltid. Någon gång ska väl männen och deras patriarkat förstå, släppa in och vara medmänniskor. lite jävla intellektuella för fan!

Jag har skrikit. Gått upp till kamp. Tagit för mig och det fortsätter jag med. Now, I will take my sheroes and make herstory! 

feministsommar

Med "Hela Kakan" i öronen är jag så otroligt feministsugen. Karin inspirerar och väcker de allra peppigaste men även de mest radikala tankar i mig. Hon sätter ord på allting otroligt bra och jag är beredd att hålla med i allt hon säger. Det är lätt när någon är lika brinnande feminist som en själv. Girls support girls you know. Om du vill bli fylld med lika fin läsning så tycker jag att du ska lyssna på boken HÄR!

Nu till sommarlovstankar. När feministflowet är här passar jag på att göra en lista med saker jag vill ska ske under lovet. Under åtta veckor vill jag bli bättre på det här, göra mer av det och bara låta det ske. Här är listan med saker jag vill: 
  • Sänka tonläget när jag pratar för att sluta försöka behaga, med andra ord - sluta anpassa mig till män.
  • Sluta le och fnittra för att visa en feminin sida, alltså ännu en gång - sluta försöka behaga.
  • Lära mig alla läggningar men framförallt förstå deras innebörd, superviktigt i dagens oförstående samhälle!
  • Bli proffs på skrivstil.
  • Läsa och lyssna på fler böcker än någonsin vilket inte är särskilt svårt när bokhyllan är full och Nextory finns i mobilen.


fina länkar!

jag har hittat så mycket fint på internet ikväll och därmed delar jag med mig av några länkar. det är allt från feminism, normbrytning och humor. ta det vacker vänner!- första länken: snällkalendern! En julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag enda fram till julafton. Öppna lucka två redan idag vet já :))- Boken "Ta meten för att det funkar!" är nästa länk. En bok om feminism, självkänsla och känslor som jag skulle behöva nu. - Här har vi humorlänken! Någon har tolkat High School Musical och bytt ut replikerna till vad man tror att de säger genom att bara kolla på deras läppar. mycket underhållande och intressant.- Mer feminism! Här är en utskriftbar målarbok som krossar alla normer och ideal. Illustratören Linnéa har målat om våra kära disneyprinssessor och gjort de mer självständiga. Jag vill måla varenda bild!!!- Vi började med en julrelaterad länk och därför slutar vi med en sådan också! Jag såg att det fanns massa avsnitt med Pippi i SVT:s öppna arkiv. I avsnittet ovan är världens starkaste tjej med om sin första snö. Ett perfekt julavsnitt nu när december är kommen. kram!

no blood should hold us back

she's a ladyH&M har gjort det! en otrolig video full med perfekta kvinnor i olika miljöer. Krossa alla skeva kroppsideal och KROSSA PATRIARKATET NU!

choklad är salladsom en uppföljare till inlägget som jag skrev tidigare idag...mer choklad och pepp till folket!

NEJ til stereotypa bilder på våra perfekta kropparAtt krossa alla skeva kroppsideal är bland det viktigaste som finns. Att få bort de stereotypa bilderna av hur en människa "ska" se ut måste suddas ut. Att stoppa redigeringen och retuscheringen på bilder som har motivet: våra underbara kroppar, är ett krav. Här har ni en av dagens viktigaste och häftigaste kollektionerna jag har sett. En underkläderskollektion som bärs av kvinnor som är perfekta. Kvinnor som är sig själva. Som är starka. Självsäkra. Bekväma. Kvinnliga. Avslappnade. men framför allt (jag nämner det igen) - perfekta.Kroppen är perfekt. hur den än ser ut. Mjuk, smal, lång, kompakt, slapp, tjock, muskulös, mörk, hårig, fräknig, blek, bullig, stark.Jag hoppas att ni inspireras av dessa bilderna och inlägget om den nya kollektionen med underkläder som jag hittat HÄR! detta är så otroligt viktigt och jag vill bara visa alla att det är detta som gäller. Alla är perfekta. Tjock betyder inte ful. Inte smal heller. alla är så galet fina och snälla ta in det. jag har svårt att se det hos mig. kanske även du? Men jag hoppas jag sprider lite torsdagspepp till er. Detta är ett betydelsefullt ämne som måste beröras och framföras värdigt. kram!

feminism is a choice. it's my choice.

vi behöver varandra

clara henry....

...var mycket rolig! jag hade en fin kväll igår med skratt och applåderande :) kan fortfarande inte riktigt förstå att hon har besökt vår lilla stad 2 gånger på mindre än ett halvår. Clara var som trott galet häftig och ordvalen kändes så perfekta. Nu fortsätter min torsdag och är lika ickespännande som vanligt. Imorgon är det äntligen konsert och jag har börjat ladda inför den. många kramar!

queen of feminism

gissa vad som händer denna soliga eftermiddag? jag ska se clara henry! gudinnan av mens, feminism och humor. Det ska häftigt
att se henne och få lite kunskap om att hon ska föreläsa om. Att hon ens kommer till min lilla stad är också ögonbrynshöjande so
I mean, wow. Det kommer bli megakul och nu laddar jag upp med plugg och ännu mer förkylningspreparat. onsdagskramar! 

♀ 8 mars - världens viktigaste dag! ♀

idag är jag glad! Dels för att min förkylning börjar försvinna lite smått men det som gör mig allra gladast är att det är internationella kvinnodagen! Glad kvinnodag vänner!  stöd varandra, kämpa, håll varandra i händerna om det blir läskigt. ingen ska behöva vara rädd. Vi fixar det här tillsammans alla kvinnokämpare! â™€â™€â™€