Elin Jonasson

Kategori: Friidrott

friday

hallå på er! hur mår ni? med mig är det alldeles strålande. Idag har jag hunnit med ett kastpass, en körlektion och lite förflyttning där emellan. Jag hade bara en lektion imorse och nu har jag tagit helg. I eftermiddag ska jag cykla in till stan igen för att träna styrka. Bänkpress, frontböj och överstöt blir det bland annat. träningen är så himla rolig nu! jag har ett otroligt driv och känner mig mycket motiverad till att träna på. Detta leder till många pass men jag tycker att det ok så länge jag käkar ordentligt, tycker det är skoj och inte går sönder. Jag skrev ju tidigare i veckan att jag inte ville vila. Det vill jag inte nu heller hehe. Dessutom är det så tufft när man har alla dessa fina känslor och bara vill träna på. nu ska jag försöka ta en powernap för kroppen är faktiskt lite sliten och huvudet lika så. vi höra kära vänner!

tävlingspremiär

önska mig lycka till för idag ska jag tävla! det blir tävlingspremiär i slägga. solen ska stråla hela dagen lång så jag ska passa på att dricka mycket och smörja in mig. Det ska bli fint att få komma ut på banan igen och starta säsongen så som man gjort i tio år. häftigt! nu ska jag kasta det bästa så får vi se hur det går. stor kram!

stark som pippi min vän

hallå på er! jag fick till ett strålande gympass ikväll. Knäböj, ryck och bänkpress var de övningarna som jag gjorde. knäböjen gick över förväntas och jag gjorde flera repetitioner på en vikt som jag inte trodde jag skulle orka. men det gick! fick också massa fin pepp av en gammal träningsvän som var så fin och kom fram och pratade. Jag kom hem ganska nyss, käkade, duschade och nu försöker jag varva ner. Jag behöver det och har lovat mig själv att jag ska göra det lite varje dag. det sägs vara bra ;) Ha det gott vänner. stor kram!

söndag och slägga

god söndag! hur mår ni idag? jag är okej. lite småkrasslig i halsen och tankefylld är jag. Lite ambivalent mellan friskt och sjukt tänk men förhoppningsvis går det över nu när jag ska sysselsätta mig med plugg och träning. Så småningom ska jag åka in till stan för att kasta som sagt. Jag är inte alls sugen på det utan springer hellre en runda eller lyfter tungt på gymmet. Jag vet inte vad som har hänt men jag måste få tillbaka kastsuget då det snart är dags att börja tävla. Men just denna veckan har det varit riktigt trist att gå in i ringen. Nu får jag ändra mina tankar och se kastningen som något roligt. Vi hörs kanske senare eller längre fram i veckan. kram! 

aj lilla armbåge

På tisdagar gymmar jag alltid och just nu säger schemat övningarna ryck, knäböj och överstöt + kompletterande övningar (ej skivstång). Det har gått fint fram tills igår. Jag kände ingenting på träningen. Allt gick hur bra som helst men igår när jag kom hem svullnade min armbåge upp och gör fortfarande ont, 24 timmar senare. Jag gjorde alltså illa mig i någon av övningarna. Det var inte tungt utan ca 80 procent av max. Fysiskt var det inte svårt men ändå strejkade kroppen. Jag tror att de ät något muskelfäste som har tagit stryk eller något ledband/ligament. Idag har jag i alla fall kylt den ömma punkten, smörjt in och lindat vilket jag redan borde ha gjort igår för bästa läkning. Men jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka. Jag kan ju trots allt göra massa annat som inte innebär stäckt armbåge med vikter över huvudet ;) med andra ord fortsätter träningen nästan helt obehindrat. skönt!

lloret de mar i april

jag tror aldrig att ni har fått se några träningsbilder från förra årets läger i spanien!? här kommer tre bilder som ger mig fina fina känslor! förresten, kolla hur "mästarnas mäst-iga" bilderna är!! 

 

maxning och skidfredag!

hur kunde skolveckan passera så snabbt? redan fredag idag ju! jag mår fint men har haft en tung träningsvecka på gymmet. Jag
maxade i tisdags och igår vilket var himla kul. Styrketräningen har gett resultat! Tresiffrigt i knäböj och en höjning i marklyft gör
mig motiverad! Nu ska mitt träningsschema ändras lite och sedan är jag redo för en nya macroperiod. 

Imorse sprang jag intervaller på löpbandet. En kilometer-långa med hög puls och svett. Det kändes gott att starta dagen/helgen så. Senare idag ska jag ut och åka skidor. Dock är min rygg trött efter marklyftet igår och de stora ryggmusklerna känns utmattade. Jag
får köra mer med bålen och armarna med andra ord. Nu ska jag fortsätta att följa stafetten i skidskytte. Spännande!! Trevlig helg på
er kära vänner!

vegetarian och 50-meterskastare!

det händer fina och jobbiga saker i livet hela tiden. idag listar jag några positiva saker som jag har gjort, bestämt eller tänkt på den senaste tiden. låt mig berätta:

• jag kastade över 50 meter i slägga! Det var säsongen mål och jag klarade det med marginal. 50.81 meter blev det och jag är så innerligt glad. Det kom trots tro och tvivel. Nu vill jag nå ännu längre längder. 

• jag har blivit vegetarian. Jag testar på det samtidigt som jag nästan har bestämt mig för att bli det fullt ut. Det kommer bli tufft då ingen i familjen är vegetarian eller särskilt intresserade av att laga mat där inga djur har kommit till skada men detta är vad jag vill. Jag vill inte äta djur av många anledningar och då är det bara att köra. 

• jag tog mig till final på JSM! Det var också ett friidrottsmål som jag hade och klarade i somras. Jag tog mig till finalen och fick kasta alla sex kast. Otrolig känsla då jag trodde att det skulle tagit slut efter tre. Men gävle, 12 grader och regn passade mig och min kastning ändå.

elin för ett år sedan

jag sitter och läser gamla inlägg som jag har skrivit en gång i tiden. Det är framförallt inläggen under katerogin "friidrott" som jag tittar igenom. Jag blir nästan tårögd och ledsen. dessutom har jag håkan i öronen som sjunger om att kämpa, gå sin egna väg och annat fint som rör runt bland känslorna. Jag läste precis om min träning innan USM 2016. Det är ungefär ett år sedan. Det är så mycket som har ändrats sedan dess. Tvivel, tankar, energi, mående och massa annat som gör mina kinder våta. Det är tufft helt enkelt. I nuläget vet jag inte vad jag vill eller hur jag mår. det är kaos...

Det är som min hjärna är i två delar. Ena halvan säger en sak och andra halvan en annan. Jag är så medveten om det men samtidigt är det en tanke/spärr som hindrar mig i båda hjärnhalvorna. Jag vet inte om ni förstår men det är lite svårt just nu. nu väntar en typisk söndag med tedrickning och plugg. 

självtvivel

heej på er! jag kom precis hem från morgonträningen. Kastningen gick inget vidare bra men hela denna veckans träning har inte varit något vidare. Ibland är det så. Dock har jag börjat tvivla. Tvivla på kastningen. Tvivla på att tävla. Tvivla på träningen. I grund och botten är det nog mig själv som jag är tveksam till. Det är lite komplicerat och man vet inte om det bara är en svacka eller om det kommer förbli såhär i en period. Nu vill inte jag vara nedstämd längre utan vara positiv. Jag hör av mig i eftermiddag igen. kram på er!
 

i don´t want realismdet där med att skriva av sig lite var ju ganska trevligt. så hej igen - en dag efter comebacken :)) ni kanske har hittat hit igen? Trots att tiden är knapp skriver jag lite för mig själv. Bilden säger mycket om hur jag mår. just nu vill jag inte riktigt leva på denna runda jord. jag har så många blandade tycken och tankar om livet. det finns så mycket fint men samtidigt är mycket så hemskt. Det är svårt att sätta ord på det eftersom att jag ibland har lite svårt att skriva om mina känslor...

Men nu vill jag inte tynga ner någon. eller mig själv. Nu ska jag behandla mitt knä som för stunden är inflammerat. kyla, värma, kyla, värma! 

en måndag i september

hej alla måndagsbarn! snart bär det av till träningen. Det blir lite varierat, först styrka på gymmet och sedan kast på vallen. Vädret för övrigt är väldigt tilltalande och vackert. alldeles grått och lite småkyligt. Imorse när jag cyklade till skolan skulle det behövts en halsduk men tyvärr låg den i bilen som mamma hade. men jag frös inte ihjäl :)) Imorgon ska jag sätta på mig en tjock och stickad tröja. Idag hade jag långärmat för första gången och det var lite kyligt så att säga. Men som sagt, detta vädret är det bästa vädret. fint och mysigt! ta det vacker vänner. vi hörs!