Elin Jonasson

Kategori: Musik

vad du ska se, läsa och lyssna på denna veckan

Jag hade många fina kulturmöten i föregående vecka. Jag var på bio, har läst mycket och lyssnat på bra musik. Därmed tänkte jag tipsa om allt vackert som cirkulerar kring oss genom att råda dig att se, läsa och lyssna på detta i veckan:

Se: Ted, för kärlekens skull
Filmen går på bio just nu och är sevärd! En riktigt fin rulle som självklart var sorglig men också hade roliga inslag med humor, massa bra musik och fina kläder. Jag såg den tillsammans med Emma och Agnes. 

Läsa: Vem bryr sig? av Therése Lindgren
En bok om djurhållning, veganism, hälsa och sunda/kloka val. Du har säkert redan stött på den i något sammanhang. Jag lyssnade på boken i Nextory och blev precis klar. Själv blev jag väldigt motiverad till att lägga om kosten till en växtbaserad sådan och nästan helst sluta stödja djurindustrin. 

Lyssna: Musiken från Ted, för kärlekens skull
Tio låtar från filmen där Adam Pålsson har sjungit in massa fint. Jag har lyssnat igenom listan ett par gånger nu men kan inte välja ut en favoritlåt. Det kommer säkert så småningom. På Spotify finns listan! 

du gamla du fria

Håkan i malmö och Maggio i huskvarna


hej på er! Jag har inte berättat att jag ska få se håkan i december!!! det är värt tre utropstecken så jag öser på med det. Den 21 december står jag på Malmö Arena och sjunger till Håkan Hellström för andra gången i år. Det är så fint. Jag får en till chans att använda min sjömansklänning och jag kan inte vara lyckligare. jag funderar även på att se Maggio i Huskvarna den 16 september men det är inte bestämt än. Med andra ord är det en väldigt bra konserthöst/vinter. kramar!

vinylbrus

en lista om musik.

vad använder du för tjänst när du lyssnar på musik?

Spotify. alltid lika kul när de sammanfattar My year in music så jag vill absolut inte byta den tjänsten. 

hur hittar du ny musik?

Jag får mycket tips från vänner och syrran såklart. Ibland kan det hända att jag hittar något via radion men det är mycket, mycket ovanligt hehe. men mest tips och listor från fina kompisar.

vad gillar du mest med musik?

det är att musik kan väcka sådana känslor. Det framkallar även minnen och nya tankar. Musik gör mig kreativ. vad gillar du minst?

det är att det finns så mycket dålig musik men den lyssnar inte jag på :)

vad är viktigast för dig - melodi eller text?

texten!!! fin melodi är viktigt såklart men det är alltid texten som får mig att tänka och känna som jag gör.

vilken låt är mest nostalgisk för dig?

hm, svår fråga..Håkans samlade singlar på ett album ger mig fina minnen. Det var även alla dem låtarna som öppnade håkan-världen. kids-skivorna som jag lyssnade på när jag var mindre kan också ta mig på en nostalgitripp hehe. har du någon favoritartist?

håkan. min fina Håkan Hellström!

din senaste musikaliska upptäckt?

Det måste vara casten från Mamma Mia. Jag har såklart känt till låtarna sen innan men efter att jag såg filmen igen har jag lyssnat mycket på alla dem låtarna. mycket svängiga och härliga! 

vad lyssnade du på för musik i mellanstadiet?

det kommer jag ärligt talat inte ihåg. Jag tror inte att jag lyssnade på så mycket musik. Jag hade en liten musikspelare som jag och mamma tankade över låtar på och det var Sahara Hotnights (mycket bra), 80-talshits, dansmusik och andra svenska låtar. vad lyssnar du på för musik idag?

jag lyssnar nästan bara på svenska musiker och låtar. det är det jag gillar allra mest. Men även äldre musik av Beatles, The Smiths, Abba, David Bowie m.m är stora favoriter. Det finns även många låtar från filmens värld i mina listor.

och vad kan du absolut inte lyssna på?

rapp och alldeles för skrikig och mörk hårdrock. 

Om du bara fick lyssna på en låt i hela ditt liv, vilken skulle det vara då?

jag tror jag måste säga Test Drive av John Powell. en instrumental låt som både har fina och starka moment i sig. Test drive får fram både glädje och mindre positiva känslor. håkan har även fina favoriter som passar varenda dag, varenda minut, varenda sekund.

fina rader!

Håkans nya fina låt blir bättre och bättre desto fler  gånger jag hör den. texten är så fin! för att ni ska förstå måste jag få lov att markera mina favoritrader. kärlek till er!

"Jag har letat sen jag var liten efter stigen till toppen av världen Mamma sa: "Lille bastard, du är en gåva från en prins på genomresa gör nåt jag aldrig klara Stig till toppen av världen Där änglar leker Res dig efter varje smäll Du har en ängel på din axel Din tid kommer Din tid kommer"
Jag är född av stormen Jag ser fågeln som river upp världen Jag ser havet bli rött en säng på dårhuset väntar på mig nån gång med oceanerna i mina ögon Det finns en plats Jag vet att ingen bryr sig om den den är bara min Bakom ögonlocken skulle tatt dig dit Om vägen var rak, men vägen är skruvad som en psykopat min vän Stig till toppen av världen Där änglar leker Res dig efter varje smäll Du har en ängel på din axel Din tid kommer Din tid kommer"

Din tid kommer - Håkan Hellström

din tid kommer

ni du väl inte missar Håkans fina singel! om du mot förmodan har gjort det lägger jag in länken till dig här. kram! 

fina stockhomsånger!

"Stockholm håller andan till toner av forever young två hjärtan som förstört varann en natt då alla ljus försvann forever young"


"Vi grät när jag tog tåget upp till Stockholm

Vi måste ses nån gång per år, min vän jag måste veta hur du mår
Du sa: ''Vi måste överleva Stockholm''
Du sa: ''Jag vet du måste fly, men du kommer aldrig få nån ny''
För vem fan kan få en riktig vän i Stockholm
Vem orkar va' på Stureplan och kamma håret hela dan
Ibland är det nog svårt att bo i Stockholm
Ibland jag tänker på det så, att jag vill få dagarna att gå"


"Dom sa till mig, far inte till Stockholm
För du blir aldrig mer densamma
In my opinion, om du gör det kom aldrig tillbaka
För ett par bruna ögon for jag
Men Stockholm blir aldrig min stad
Jag erbjöd någon handen, det är -93
Och hon sa: "Jag tar den i hemlighet"
Och tillsammans flyger vi söderut
Men jag visste från den stunden
Att hon skulle dra ner mig med tiden"

så länge du hör musiken

oh nu kör vi! här har ni några låtar som jag laddar upp med idag! :)) 

Urban Cone

Mitt absoluta favoritband från Sverige!! De är så otroligt bra. Och alla killarna är så häftiga. Förutom att du måste lyssna på
varenda låt som de har gjort måste du även se på denna dokumentären om dem. Perfektionister med storhetsvansinne. Helt galet
bra. Jag kollade på den igår och jag måste se om den i eftermiddag igen. Urban Cone, bandet som tog Sverige med storm!Allt jag ville säga

Hej! En oehört händelserik onsdag börjar gå mot sitt slut. Utan att gå in på detaljer kan jag säga så mycket att det är skönt att dagen är över. Nu ser jag framemot långhelgen. Den blir dock inte så lugn som jag hade hoppats på. Ska som sagt vara med på 2 tävlingar. Eller, det är ju alltid kul att tävla men jag kommer få gå upp vid sextiden imorgon, pust. Uppe med tuppen...som vanligt! 
Under eftermiddagen har jag fixat på hemsidan, ätit en god middag, varit nervös inför morgondagen och lyssnat på Ulriks nya album "Allt jag ville säga". Så så bra!  Om ni inte har lyssnat på det än, gör det NU! Här är mina favoriter. 

I mina öron just nu


Min bästa spellista just nu är "När våren få dig att bryta samman"! Åh, den är så bra. Den passar i alla lägen och är helt perfektion enligt mig, haha. Här är de bästa tracken just nu :)
En blandning mellan Håkan Hellström, Thomas Stenström & Urban Cone bland annat