Elin Jonasson

Kategori: Q & A

Q/A

Vad vill du döpa dina eventuellt kommande barn? 
Oj, här tar vi de svåraste frågorna först ;) Jadu, jag skulle välja något gulltigt namn. Något som är inte är för vanligt men inte heller något för ovanligt. Jag kan inte säga något speciellt just nu. 

Bästa bloggen?
Jag läser otroligt många bloggar! Jag kan omöjligt peka ut just en blogg men jag gillar bloggar som handlar om tips, träning & foto. Bloggar med bra bildkvalité är favoriter. 

Vad är godast av kanelbulle och chokladmuffin?
Ett svårt val men jag skulle välja kanelbullar. 

Bästa ämne i skolan?
Det beror vad man menar. Det jag är bäst i vet jag faktiskt inte men det ämne jag gillar mest är samhällskunskap, geografi & biologi. De praktiskt ämnerna är också kul!

Hur var din senaste födelsedag?
Inget virade. Det räcker, det var verkligen ingen toppendag! Haha, jag vill bara glömma den!

Vad önskar du dig i julklapp?
Hmm, ska man redan börja tänka på det? Okej, det är ju bara 6 månader kvar till julafton, haha! Men pengar, lite stuffs och sådär kanske :) Om jag inte fått en mobil tills dess så är det nummer ett!

Rosa eller grön?
Rosa! Och grön!

Vilka 10 saker skulle du ta med till en öde ö? 
Min familj, kamera, mat som räcker för alltid, vänner, eld, mitt hus & allt som finns i det, musik, båt, vatten

Säg 3 saker som du tycker om med dig själv. 
Min sportsliga sida gillar jag. Jag gillar min fighting spirit & min motivation till träning. 

Har du någon fobi? 
 Ormar tycker jag är himla obehagliga. Trånga varm utrymmen är inte roligt heller. Och att bli inlåst! Det är den forbi som är störts och som jag haft längst. Redan som liten var jag rädd för det.  

Om du fick byta liv med någon för en dag, vem skulle det vara och varför? 
Håkan Hellström :) Tänk att få vara en så stor profil som betyder så mycket. Att bara känna att man är älskad av så många skulle vara så fint. Men sen skulle det vara kul att vara någon från ett annat land. Kanske någon från England. Alla tankar man tänker är på engelska. Allt som kummer ur ens mun är på engelska. Allt man skriver är på engelska". Ja, det skulle vara kul!

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? 
Resa, köpa välbehövliga saker, donera, köpa en bättre kamera & spara. 

Vad gör dig glad?
Det krävs inte mycket för att jag ska bli glad. De kan vara de minsta och simplaste sakerna jag bli glad av. Några saker är: sommar, träning, vänner, foto, god mat, familjen, lycka, bada, ja jag skulle kunna nämna 100 saker till men det skulle bli alldels för långt. Ett vädligt ytligt svar!

Vad stör du dig mest på hos vissa människor?
Jag kan störa mig på personer som sjunger med i låtar på radion osv. Speciellt när man är lite småirriterad och någon sitter och sjunger med och det inte låter bra, då kan jag störa mig något enormt. Sen stör jag mig på lite småsaker men det behöver jag inte ta upp här. Och sen personer som inte tänker...haha!

Vad tror du händer efter döden?
Jag tror det är som när man ligger i sin mammas mage. Då lever man i ett totalt mörker. Jag antar att man inte ha några tankar, inga känslor, jag tror man känner sig ganska död trots att man lever. Ungefär så antar jag att det är? Fast man är död, haha! Nä, jag har ingen aning. 

Svara gärna på dessa fårgor ni också. Hörs!

Svar på kommentar - Redigeringsprogram

Tack så mycket fina du! Vad glad jag blir! :) 
Svar: Jo, jag redigera mina bilder i två program - PicMonkey & PhotoScape X. En snabb beskrivning är "Två väldigt bra redigeringsprogram som är gratis. De passar både lätt och ganska avancerad redigering". Men för att utveckla svaret lite så kommer det en till beskrivning på respektive program.

 

PicMonkey

PicMonkey är att program som är väldigt lätt att förstå. Man behöver knappt inte ge det någon tid för att fatta var allt ligger & finns. Man kommer in i det snabbt, vilket är bra. Om man är nybörjare inom redigering tipsar jag verkligen om det!
Programmet ger dig inprincip möjlighet till att göra vad du vill med bilden. Man kan ljusa/mörka ner bilder, lägga på kontraster, lägga på filter, sätta dit andra bilder & "klistermäkren" m.m. Sen får man absolut inte missa de andra stora sakerna som Touch Up, Design & Collage. I samma program kan du lägga på skönhetssaker som smink & byta hårfärg exc. Du kan även skapa collages & designers. Gå in på deras sida och testa alla möjligheter! 

(Obs! Kräver internet & vissa saker kostar men det är väldigt tydligt!)

 

PhotoScape X

PhototScape är ett lite mer seriöst program. För att använda det behöver man ladda ner det (finns både för Mac & PC). När man fått ner det på sin dator kan man direkt börja redigera! Det är nästan lika lätt att förstå som PicMonkey så man kommer igång snabbt. I PhotoScape får man möjlighet att jobba med kurvor, färgbalanser & nivåer men man kan också göra det enklaste som att lägga på en text och måla på bilden.
Inte nog med att man kan redigera bilder så kan man också göra collages & gif's. Alltså får man väldigt mycket i bara ett program och att det är gratis är ju bara en bonus!

 Ladda ner till Mac eller Windows!

PicMonkey                                                                                                                     PhotoScape 


Båda programmen har sina för och nackdelar och kan redigera väldigt olika så jag slänger in lite +/-.

PicMonkey + Går snabbt att redigera en bild & är lätt att förstå. - Att man måste betala för vissa funktioner och så kan man inte jobba med kurvor & färgbalanser. 

 PhotoScape + Bra att man kan jobba med kurvor, färgbalanser & nivåer. Dessutom får bilderna får en liten mer avancerad finish pga funktionerna. - Det tar lite längre tid att redigera en bild och så är det svårare att göra collages. 

Hoppas denna lilla programgudie har svarat på din fråga! Kommentra gärna vilket program du redigerar i och vilket skulle du välja av dessa två?
Kramar från mig! :)

Svar på kommentar

Fick nyligen in den här kommentaren och svaret är självklart! 
Jag är själv en person som gillar att läsa bloggar om träning osv och jag skulle gärna vilja få in det lite mer på min blogg. Så tack för tipset! Jättekul att höra vad ni läsare vill se här på bloggen. Kommentera gärna mer och tipsa om vad ni vill läsa om :) Ni kan ju alltid länka till en tag eller bara ställa en fråga så svarar jag. Há det! 

Upp