Elin Jonasson

Kategori: Resor & Utflykter

italien mina käraItalien väntar på mig i vår. i slutet av mars och i början av april lämnar jag mina kära träningslokaler för att få rotera i en släggring
lite mer söder ut. Riccione heter stället och det känns fint att få komma iväg lite. Mycket vatten har runnit under broarna sedan det senaste träningslägret i Spanien på påsklovet 2017. Just detta lägret motiverar mig på många plan och jag hoppas att jag kan åka ner
till Italien utan ångest och dåliga känslor. Jag och en vän kämpar tillsammans. Ta det vacker kära ni. vi hörs! 

blommande kamelia!


jag skymtar lyckan, blommande kamelia! 

palmhuset i februari

göteborgsol på kinderna!

Sol gör mig inspirerad och motiverad! Mobilen åkte upp så många gånger nu under vår lilla göteborgtrip. Solen gjorde det också möjligt att inte behöva bära vantar hela tiden vilket underlättade det tekniska tryckandet :)) Jag har mer att visa men här är de allra första bilderna som jag tog när vi var i storstaden. More to come. Kram

söndag

Snart lämnar vi Skara och ska åka hem. Dagen inleddes med en spelning utanför Skara sommarland och nu har vi fått hänga runt här :) Det ska bli skönt att komma hem efter mycket musik och spelande. På hemvägen ska jag försöka läsa ut Livet efter dig eftersom att jag vill blir klar med den innan skolan börjar så nu ska jag öppna min pocket och gå in i romanerna värld. vi hörs imorgon! kram!

starta band, åkte ut på turné

nu lämnar jag min lilla hemstad och åker ut på turné! ja, nästan så i alla fall :) Tidigt i morse gick bussen mot Skara och hela orkestern packade in sig i bussen med alla instrument. Om någon halvtimme blir det ett frukoststopp någonstans och sedan fortsätter redan mot slutdestinationen. Jag hoppas det blir en rolig resa. Jag har inte varit så dundersugen på att åka med men nu sitter jag här med Emma och de andra. vi hörs! kram!

mina tankar efter USM

heej! idag berättar jag äntligen om mitt sm. Det trillade faktiskt in en påminnande kommentar om just USM och nu ska ni äntligen få höra allting. Vi börjar från första dagen, alltså torsdagen :) 

Under torsdagen åkte vi ner till Malmö. Redan då var jag riktigt nervös och hade ingen aptit alls. Någon matlust kom inte på hela dagen trots att vi gick runt i staden och shoppade. Jag har aldrig riktigt känt så, så det var lite lustigt. På kvällen gick jag ut med familjen, min tränare och en klubbkompis för att äta. Vi åt på en italiensk resturang och jag tog en pesto pasta som var suverän! 

Dagen efter, alltså fredagen var själva tävlingsdagen! Då var jag ännu mer nervös och det kändes som att jag skulle explodera haha. Under förmiddagen gick vi en svänga på stan och vid tvåtiden åkte vi mot Vellinge och USM. När vi väl kom fram på arenan släppte alla känslor lite och det kändes mycket bättre. 

Efter lite mat och massage började jag värma upp. Allt kändes så himla himla bra! Dagsformen var verkligen grym och jag kände att det skulle bli en bra kväll. Efter uppvärmningen var det calling och sedan fick vi äntligen gå in på arenan och kasta in på riktigt. Trots lite skakiga ben gick inkastningen perfekt. Jag tog det lugnt och allt kändes för bra för att vara sant hehe. 

Vid sex började allvaret på riktigt. Med samma fina känslor gjorde jag det första kastet. Tyvärr blev det underkänt eftersom att jag var uppe på kanten och snurrade men det släppte jag snabbt. Andra kastet mättes till 46.42 m vilket var ett nytt personbästa med 3 meter! Jag blev helt överlycklig såklart :)) Inför sista kastet låg jag nia vilket jag inte hade en susning om. För att få tre kast till och få chansen att kasta vidare i finalen behövde man vara topp åtta. Tyvärr blev mitt sista kast ingen ökning och jag missade finalen med 35 cm. Det låter väldigt trist faktiskt eftersom att formen var drömmig och jag kände att jag hade mer i kroppen. 

Trots att USM tog slut alldeles för snabbt och jag bara fick kasta tre släggor är jag ändå lite nöjd tror jag. Min utveckling den senaste tiden har gått spikrakt uppåt. Mycket tack vare min tränare som hjälper mig så himla mycket. I början av sommaren satsade jag fortfarande på sprint och tänkte inte alls att jag skulle vara med på USM i slägga i slutet av sommaren. Även det faktum att jag enbart kastade med 2 eller tre rotationer i våras och att jag nu kastar med fyra är lite imponerande. 

Tack till dig som fortfarande läser detta och har orkar hänga kvar. heja dig! Att vara nia i Sverige på mitt första slägg-USM är lite tokigt ändå. Trots att jag känner att jag hade kunnat kasta bättre och placera mig högre upp kan jag ändå vara nöjd. Jag hade så himla kul och mådde så himla fint. det är det jag tar med mig. All motivation, all glädje, alla formbesked, alla leenden och alla stöttning får mig att satsa mot att sätta fyra rotationer ännu bättre, kasta över 50 meter och klättra ytterligare i Sverigestatistiken. Jag kom dit som tolva och slutar som nia . det får mig ändå att le! :)

Restaurangtips i Borås - Tugg


Jag har turen att ha en vän som bor i Borås :) När vi var där och såg Daniel Adams-Ray passade vi på att gå ut och äta och hon visade oss en av hennes favoritställen som serverade hamburgare. Tugg hette restaurangen och jag kan hålla med henne om att de hade riktigt goda burgare! På den högra bilden ser ni min burgare som hette Smokey utan dressing och sås. Den vänstra bilden är på Emmas hamburgare med pommes och dipp. Förutom att det var riktigt gott med den rökiga biffen och det rostade brödet var det även väldigt bra priser. Min burgare med ett stor glass vatten kostade 85 kr vilket var mer än överkomligt :)) Om man ville ha pommes till kostade de 30 kr och då kunde man få en pommesblandning med sötpotatis och vanlig potatis. Så om ni är i borås tycker jag att ni absolut ska käka på tugg. Även stället var väldigt mysigt med häftigt inredning och bra musik. Finns på Västerlånggatan 12 i Borås som sagt. 

Daniel Adams-Ray

idag kommer fler bilder från torsdagen! Detta är fyra bilder från kanske 3 minuter av en timmes konsert så ni förstår att det finns mycket att visa. "rökröret" på bilderna gjorde konserten extra fin och magiskt. lite nytt och verkligen snyggt tycker jag hehe. kram från mig till dig så får ni fler bilder en annan dag! 

hjärtat sitter utanpå, slår inte som det brukar slå

Snart börjar konserten! det är fullt drag så man börjar blir förväntansfull nu :)) Efter 60 minuter med hög musik återvänder vi hem för att sedan somna och sedan vakna imorgon. Då ska vi städa lite till men framför allt fixa allting till helgen. jag längtar något enormt men nu får jag leva i nuet och fascineras över fina Daniel. kram vänner!

"Hopp är en illusion,
Att falla är en tradition". 

"Låt gamla drömma dö,
och dröm igen".
konsertdag


god dag! idag ska jag faktiskt på konsert. Lite oväntat och spontant men det blir nog kul. Jag, Emma och Hanna ska se Daniel Adams-Ray vilket är en artist som jag gillar väldigt mycket. Tyvärr har jag nästan helt missat hans nya album då jag inte alls lyssnat på några av hans nya låtar. Men jag får hoppas på att han kör någon äldre låt så att jag får chansen att sjunga med. Men nu ska jag njuta av en härlig dag i Borås. hörs!

londongatoridag visar jag er sex färgstarka bilder från förra årets Londonresa. Det är ganska tokigt att det gått ett helt år sedan flög in över Storbritannien och landade på engelsk mark. Nu 365 dagar senare minns jag resan som väldigt väldigt fin. Vädret var sådär
lagom varmt och allt var bara så vackert. Bäst var King Cross Station och Plattform 9 3/4 såklart. Tiden har flugit iväg sen jag gick på Londons gator men jag hoppas på att jag får besöka den fina staden igen.