Elin Jonasson

Kategori: Speciellt

friluftsonsdagvilken dag! jag kan inte ha haft en bättre onsdag. morgonen började med promenad i 90 min, parkhäng bland vitsipporna, lunch, mer solhäng, träning i självsförsvar och lyssna här: BAD! Jag badade för första gången i år. redan i maj månad! Annie, Elisa och jag var så varma så det passade alldeles utmärkt. Efter skolan vilade jag och Elisa ut det sista innan jag hade körlektion och teori. Min dag har varit så fin och underbar. helt klart bästa dagen i tvåan. jag inser mer och mer vilka fina vänner jag har runt omkring mig och att man kan må såhär bra. Man förtjänar det, att få vara ångestfri och bara göra vad som helt, till och med det jag säger är "förbjudet" i mitt huvud. jag är så glad denna 28-gradiga majkväll. ta det vacker vänner!
ps! imorgon ska jag tävla, säsongspremiär! tokigt 

att inspirera sig själv och tillåta nyfikenhet

ikväll är jag en idéspruta! ett jättefult ord att använda men det är så jag känner mig. jag får idé efter idé och låter mig själv inspireras och framförallt dokumentera allting. Jag vet att jag bör plugga men nu får jag faktiskt ha helg när det återstår två timmar kvar innan jag ska sova. men vad håller jag på med kan man ju fråga sig? För det första har jag svinbra musik på (lite jazz, lite 80-tal och finfina låtar) men sen så snurrar jag också runt på pinterest. Jag sparar ner allting om organisk mat, snygga förpackningar och smarta tänk. Jag har nämligen idéer om att starta ett företag. en helt sjuk tanke! Mina förutsättningar och kunskaper är nästan lika med noll och jag vet inte vart jag ska börja. Men jag tänker såhär: jag börjar nu. det är varken för tidigt eller för sent. vi får se vad det blir av det hela. spännande! några nyckelord för mitt projekt är miljösmart, återvinning, veganskt, sockerfritt och hållbart. Hm, vad kan det vara jag pysslar med? kommentera vad du tror


riktigt trevligt att tänka på det jag pysslar med! 

vegetarian och 50-meterskastare!

det händer fina och jobbiga saker i livet hela tiden. idag listar jag några positiva saker som jag har gjort, bestämt eller tänkt på den senaste tiden. låt mig berätta:

• jag kastade över 50 meter i slägga! Det var säsongen mål och jag klarade det med marginal. 50.81 meter blev det och jag är så innerligt glad. Det kom trots tro och tvivel. Nu vill jag nå ännu längre längder. 

• jag har blivit vegetarian. Jag testar på det samtidigt som jag nästan har bestämt mig för att bli det fullt ut. Det kommer bli tufft då ingen i familjen är vegetarian eller särskilt intresserade av att laga mat där inga djur har kommit till skada men detta är vad jag vill. Jag vill inte äta djur av många anledningar och då är det bara att köra. 

• jag tog mig till final på JSM! Det var också ett friidrottsmål som jag hade och klarade i somras. Jag tog mig till finalen och fick kasta alla sex kast. Otrolig känsla då jag trodde att det skulle tagit slut efter tre. Men gävle, 12 grader och regn passade mig och min kastning ändå.

6 månader av 2017 - jag ger er spanien

Halva 2017 har redan gått. Det är enligt mig snudd på orimligt! Bloggen har dock ekat tom av många anledningar men nu när jag väl är lite ledig tänkte jag berätta om mina första sex månader av 2017. så här ger jag er januari till juni. 

Januari 


Januari var en tuff månad. Ni vet alla nyårslöften, tankar och känslor tog över mig. Ändå är jag inte en person som låter mig sätta upp ouppnåeliga mål vid nyår som jag senare misslyckas med, nej. Men det var så mycket som skapade ett icke välmående hos mig.

Februari


Jag fann en del glädje i februari. Det var framförallt odlingen som gav mig lyckliga känslor. På den vänstra bilden ser ni två mangofrön som jag satte och nu, fem månader senare, har blivit två stora plantor. Eken till höger kämpar lite mer och måste planteras ut efter alldeles för lite utveckling ;)) Annars var februari ganska trist och jag kunde känna en viss misslyckad på grund
av friidrotts. 

MarsHär ser jag på bilden att jag mådde bättre. Ni vet att man ibland kan se det ibland. Mars var annars mer solig och lättsam. Ljus, utomhusaktiviteter och andra fina saker kan göra än så glad. Ni ser även en till bild på eken som gillade de fina strålarna starkt!

April


Kära vänner, jag var i Spanien i april, något som ni inte alls fick ta del av mer än på Instagram. Jag var där på träningsläger vilket
inte syns på bilderna men under en vecka befann vi oss i Lloret de Mar och tränade två pass om dagen (därav det röda bandet runt handleden). En dag besökte vi även Barcelona och fick provsmaka svensk vår och sommar redan i april. Väldigt fint! Annars mådde jag väldigt bra under den här veckan medan andra veckor var mer kämpiga.

Maj


Maj kom så snabbt efter aprillov och snabba veckor. Vid Krisihimmelfärds åkte jag och familjen till Polen och Kolobrzeg. En
polsk stad precis vid havet. Mellan spelningarna i varma kostymer med orkestern badade jag i havet, gick i mysiga affärer samt påmindes om hur varm och skön den svenska sommaren kan vara. Det var nämligen riktigt bra väder och allt var fint. 

Juni


En månad full med festligheter, student och grönskande trädgård. Bäst var Emmas studentmottagning då hela huset blev fullt av
folk vilket är lite ovanligt. Det var fint! Annars var junivädret inte så bra när måndaden bara rann iväg. nu längtar jag efter en värmare juli med jobb och andra roliga saker. 

nytt jobb och nervösa känslorgod morgon! idag händer det fina och spännande grejer! Jag ska nämligen provjobba! Mellan 16-21:30 kommer jag befinna mig på min framtida arbetsplats för att få en introduktion. Men vart ska jag hålla hus då? Jo, på ett hotell här i staden. Jag ska få jobba i köket, servera frukost, stå i kassan, hacka sallad samt plocka med disk. Jag tror jag kommer finna det roligt och lärorikt. Jobbet kommer bland annat att innebära engelskaprat vilket kan vara utmanande...Annars då? Vid 10 blir det möte och sedan träning. Jag hoppas dagen går bra och att allt rinner på som önskas. Redan nu börjar det pirra lite så önska mig lycka till ;) glad måndag förresten! 

22:03

hej! studenthelgen är nu över :(( det är faktiskt lite ledsamt men också skönt om jag ska vara ärlig. Det var dock så himla roligt med en trädgård full av folk, stort buffébord och massa skratt. Det är inte så ofta det är så många gäster hemma på en och samma gång men det var fint! Det tog dock på krafterna att fixa allting för imorse sov jag till halv nio. Det är länge för lilla morgonpigga mig som vanligtvis går upp senast halv sju. Så denna söndag har varit lite seg men imorgon tänker jag att jag startar upp en energisk vecka. Mycket träning, bra mat, bokläsning och lyssning samt pyssel i trädgården. Vi hörs imorgon! kram

grattis Emma!nu, nu är hon fri! stor grattis på dins stora dag kära syster. kram på dig!

säg att du är fri till slutGlad sommar vänner! Om en stund rullar bilen ner till Växjö och utspring för min kära syster. Att hon slutar skolan idag känns konstigt för mig men antagligen är det ännu mer orimligt för henne. I vilket fall är jag riktigt stolt och glad över henne. Själv har jag två år kvar men igår tog jag lov för åtta veckor framöver. Det blir fint. Men nu - lite smink och förberedelser! kram

i don´t want realismdet där med att skriva av sig lite var ju ganska trevligt. så hej igen - en dag efter comebacken :)) ni kanske har hittat hit igen? Trots att tiden är knapp skriver jag lite för mig själv. Bilden säger mycket om hur jag mår. just nu vill jag inte riktigt leva på denna runda jord. jag har så många blandade tycken och tankar om livet. det finns så mycket fint men samtidigt är mycket så hemskt. Det är svårt att sätta ord på det eftersom att jag ibland har lite svårt att skriva om mina känslor...

Men nu vill jag inte tynga ner någon. eller mig själv. Nu ska jag behandla mitt knä som för stunden är inflammerat. kyla, värma, kyla, värma! 

onsdagskramar och kära känslorgod kväll! massa fina saker som hänt idag som gör mig alldeles varm. även fnittrig. ni vet lite sådär...kär. jag hoppas att ni mår väl. kramar till er kärra vänner! 

Veronica Maggioheej! ikväll händer en mycket fin sak. Jag, Emma och hennes kompis ska få se Veronica Maggio i Huskvarna. jag tror det kommer bli magiskt. Sceenen och lokalen ska vara väldigt mysig och personlig har jag hört. den rymmer inte så många så man kommer nog få ganska bra platser :)) så nu laddar jag inför konsert och självklart ska jag stå där och sjunga med glitter på kinden!

tandställningsuppdatering 2.0

idag händer det lite roliga grejer! Jag ska sätta in min tandställning i underkäken. Egentligen vet jag att det innebär smärta, ingen knaprig hård granola och bara massa mixad mat men det ska ändå bli kul. Eller kul är fel ord. Det ska bli spännande att se ett resultat framöver, det är mer rättformulerat. Min överkäke har redan blivit mycket rakare och finare trots att rälsen bara suttit där i tre månader. nu ska jag bege mig till sjukhuset och tandläkaren! Kram