Elin Jonasson

Kategori: Träning & hälsa

tävlingspremiär

önska mig lycka till för idag ska jag tävla! det blir tävlingspremiär i slägga. solen ska stråla hela dagen lång så jag ska passa på att dricka mycket och smörja in mig. Det ska bli fint att få komma ut på banan igen och starta säsongen så som man gjort i tio år. häftigt! nu ska jag kasta det bästa så får vi se hur det går. stor kram!

stark som pippi min vän

hallå på er! jag fick till ett strålande gympass ikväll. Knäböj, ryck och bänkpress var de övningarna som jag gjorde. knäböjen gick över förväntas och jag gjorde flera repetitioner på en vikt som jag inte trodde jag skulle orka. men det gick! fick också massa fin pepp av en gammal träningsvän som var så fin och kom fram och pratade. Jag kom hem ganska nyss, käkade, duschade och nu försöker jag varva ner. Jag behöver det och har lovat mig själv att jag ska göra det lite varje dag. det sägs vara bra ;) Ha det gott vänner. stor kram!

aj lilla armbåge

På tisdagar gymmar jag alltid och just nu säger schemat övningarna ryck, knäböj och överstöt + kompletterande övningar (ej skivstång). Det har gått fint fram tills igår. Jag kände ingenting på träningen. Allt gick hur bra som helst men igår när jag kom hem svullnade min armbåge upp och gör fortfarande ont, 24 timmar senare. Jag gjorde alltså illa mig i någon av övningarna. Det var inte tungt utan ca 80 procent av max. Fysiskt var det inte svårt men ändå strejkade kroppen. Jag tror att de ät något muskelfäste som har tagit stryk eller något ledband/ligament. Idag har jag i alla fall kylt den ömma punkten, smörjt in och lindat vilket jag redan borde ha gjort igår för bästa läkning. Men jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka. Jag kan ju trots allt göra massa annat som inte innebär stäckt armbåge med vikter över huvudet ;) med andra ord fortsätter träningen nästan helt obehindrat. skönt!

lloret de mar i april

jag tror aldrig att ni har fått se några träningsbilder från förra årets läger i spanien!? här kommer tre bilder som ger mig fina fina känslor! förresten, kolla hur "mästarnas mäst-iga" bilderna är!! 

 

italien mina käraItalien väntar på mig i vår. i slutet av mars och i början av april lämnar jag mina kära träningslokaler för att få rotera i en släggring
lite mer söder ut. Riccione heter stället och det känns fint att få komma iväg lite. Mycket vatten har runnit under broarna sedan det senaste träningslägret i Spanien på påsklovet 2017. Just detta lägret motiverar mig på många plan och jag hoppas att jag kan åka ner
till Italien utan ångest och dåliga känslor. Jag och en vän kämpar tillsammans. Ta det vacker kära ni. vi hörs! 

maxning och skidfredag!

hur kunde skolveckan passera så snabbt? redan fredag idag ju! jag mår fint men har haft en tung träningsvecka på gymmet. Jag
maxade i tisdags och igår vilket var himla kul. Styrketräningen har gett resultat! Tresiffrigt i knäböj och en höjning i marklyft gör
mig motiverad! Nu ska mitt träningsschema ändras lite och sedan är jag redo för en nya macroperiod. 

Imorse sprang jag intervaller på löpbandet. En kilometer-långa med hög puls och svett. Det kändes gott att starta dagen/helgen så. Senare idag ska jag ut och åka skidor. Dock är min rygg trött efter marklyftet igår och de stora ryggmusklerna känns utmattade. Jag
får köra mer med bålen och armarna med andra ord. Nu ska jag fortsätta att följa stafetten i skidskytte. Spännande!! Trevlig helg på
er kära vänner!

hello friend, go vegan!

jag är väldigt sugen på att bli vegan efter att ha varit flexitarian i två år, varit vegetarian sen i augusti 2017 och käkat en hel del veganskt under jullovet. Det är på något sätt lättare att äta vegansk, på många plan. Och efter att ha sett Fat, Sick and nearly dead 1 och 2 på Netflix, lyssnat på Vem bryr sig av Therése, kollat på flera hälsodokumentärer, läs på inom ämnet och gått ganska djupt i "veganträsket" så känns det fullt möjligt och inspirerande. Om jag nu skulle bli vegan tänker jag bara utesluta de ätbara animaliska produkterna. Jag kommer fortfarande bära ull som är en "animalisk produkt" men som inte är ätbar. Fjädrar, dun, skinn, läder och päls kommer jag däremot absolut inte använda! Honung tänker jag också avböja mig ifrån då jag inte är någon storkonsument av det. Agave är ett växtbaserat bra substitut om jag nu kräver det. 

Samtidigt är detta svårt. Jag skulle kunna bli vegan utanför skolan då de tyvärr inte serverar någon veganmat utan bara vego. Samtidigt vill man gå all in eftersom jag har mina orsaker att nästan helt utesluta animaliska produkter. Att göra något halvdant är jag inte precis för, tillexempel som att vara pollo-vegetarian eller pescitarian och tillåta sig äta död kyckling/fisk men utesluta rött kött. Det blir lite dubbelmoral. Det är visserligen bättre än inget. Andra människor säger säkert precis samma sak om veganer som väljer att använda ull. Garanterat. 

Detta är ett beslut som jag får fundera över några gånger till. Kanske är det inte rätt tid just nu. Och så det vanliga - hur går det att träna så mycket och vara vegan? Jag anser att det är fullt möjligt utan att ha testat men med mina +20 timmars träning i veckan vet jag inte om det håller när man gör det själv, inte handlar all sin egna mat och bor i en småstad. Jag får prova någon gång under året helt enkelt vilket jag "av en ren slump" (nej haha) har skrivit på min lista med nyårslöften. Detta blir kul!

Nu väntar te och en sista lovdag imorgon. Jag ska varva ner efter träningen, lyssna på ljudbok och även brodera. Take care :)) 

septemberlyft

god måndagkväll! är allt väl? Jag mår ganska blir. Det är lite stressigt i skolan men jag gillar ändå när man sätts på prov och måste planera för att få ihop allting. Tidigare ikväll var jag på gymmet i två timmar och körde på ordentligt! Egentligen skulle det inte bli så tungt men trots det gick jag hem med ett nytt PB i frivändning. Just det, det tror jag att jag glömde säga förra veckan. I fredags gjorde jag även ett nytt personbästa i marklyft :)) En liten ledtråd är att jag knäckte gränsen och lyfte tresiffrigt för första gången. Mycket roligt! Nu ska jag plugga in lite spanska oregelbundna verb. Sov gott så småningom :)

2 september

hej på er! fem dagar har gått och jag har gjort åtta träningspass än så länge. I helgen blir det dock ingen träningen. Min tränare sa åt mig att vila och jag känner att kroppen behöver det. Men jag får se om jag kan hålla mig borta från träningen på söndag...Imorgon blir det i alla fall en heldag på vallen. Klubben ska nämligen anordna tävling så jag ska fotografera alla aktiva, stå i kiosken och även coacha en liten stackare. jag hoppas det gå bra! men nu måste jag verkligen sova för imorgon blir det ingen sovmorgon. kram kram!


lite om min träning

hej! nu har jag precis slutat skolan och kommit hem. Vistelsen här hemma blir inte så långvarig dock för om en timme blir det träning :) medicinboll, koordination och kast står på schemat och jag är riktigt sugen på att få upp pulsen och ta ut sig. Hur går träningen annars då? Jodå, igår fick jag ett nytt pb i bänkpress vilket alltid är roligt. Det var på den individuella idrotten där alla skulle maxa i bänkpress för att hitta sitt max och sedan en lagom belastningsnivå som jag gjorde det vilket var kul. Förra gången jag maxade klarade jag fem kilo mindre så jag har blivit starkare hehe. Nu ska jag käka för att sedan ladda för träning. styrkekram!

21 augusti

hejsan! jag hoppas att ni har haft en bra söndag. min dag fortsatte i lördagens spår. Direkt när jag vaknade öppnade jag min bok och läste några sidor. till frukosten läste jag lite till och sen läste jag ännu mer :)) I eftermiddag har jag inte läst lika mycket då Maria kom över på en fika. sen drog jag till träningen och kastade 35 kast. De första kasten gick bra och sen blev det lite sådär. Nu planerar jag nästa veckas pass. på tisdag startar även de individuella valen i skolan vilket betyder att jag får träna två pass på skoltid vilket blir kul. Men nu ska jag förbereda mig lite till. god-natt-kram!

mina pass idag

heej! Idag blev det två pass trots att jag bara skulle köra ett :)) men jag är glad ändå. Lite stel och öm i kroppen är jag allt men jag kan inte vara nöjdare. Jag började dagen på gymmet och gjorde ganska lätta lyft som alla låg under 85%. dock var kroppen ganska seg så det kändes tungt ändå hehe. I eftermiddags blev det kast men innan jag fick kasta gjorde vi en galen uppvärmning med jogg, stretch, löpskolning och massa trappa och andra lopp. Det var verkligen pulshöjande men väldigt roligt. Målet att bli värma nåddes även med god marginal. Efter det fick vi äntligen kasta och idag kom jag inte upp i några vidare längder. Efter alla kast fortsatte vi med medicinbollarna och gjorde olika kast. Efter de två timmarna trodde vi att träningen var klar men då körde vi ytterligare en halvtimme med intervaller, medicinboll och puls. Båda passen idag var väldigt roliga med andra ord! :) I eftermiddags var vi ett stor gäng och jag fick skratta massor. imorgon är det lugn träning och det är precis vad min kropp behöver. god natt vänner!